LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski le cere ucrainenilor să fie solidari și să se susțină unii pe alții

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski le cere ucrainenilor să fie solidari și să se susțină unii pe alții

Este a 310-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut ucrainenilor, în timpul discursului său de miercuri seară, să dea dovadă de solidaritate în aceste vremuri dificile și să fie alături unii de alții.

FOTO Profimedia

UPDATE 06:45 Zelenski și directorul general al BlackRock au convenit coordonarea investițiilor pentru reconstrucția Ucrainei

Volodimir Zelenski și Larry Fink, directorul general al BlackRock, s-au pus de acord pentru o coordonare a investițiilor în reconstrucția Ucrainei, a anunțat conducerea de la Kiev.

Cei doi au ”au convenit să se concentreze pe termen scurt pe coordonarea eforturilor tuturor potenţialilor investitori şi participanţi la reconstrucţia ţării noastre, canalizând investiţiile în sectoarele cele mai relevante şi de impact ale economiei Ucrainei.", potrivit unei postări pe site-ul oficial al președintelui ucrainean.

06:30 Asiguratorii de nave anulează acoperirea riscului de război în Rusia, Ucraina și Belarus

Asiguratorii de nave au declarat că vor anula acoperirea riscului de război în Rusia, Ucraina și Belarus după ce reasiguratorii au ieșit din regiune.

”Reasiguratorii Clubului nu mai pot oferi reasigurare pentru expunerea la riscul de război, riscurile teritoriale din Rusia, Ucraina sau Belarus”, se arată în comunicatul UK P&I Club.

UPDATE 06:15 Oligarhul ucrainean Kostiantin Jevago, arestat în Franţa

Oligarhul Konstiantin Jevago, fost deputat, a fost arestat marți seară în Franța, la Courchevel. Pe numele său conducerea de la Kiev a formulat o cerere de extrădare pentru infracțiuni financiare.

Fostul deputat este acuzat că a deturnat peste 113 de milioane de dolari de la banca sa, Finance and Credit Bank, care a dat faliment în urmă cu 7 ani.

UPDATE 04:00 Zelenski le cere ucrainenilor să fie solidari și să se susțină unii pe alții

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut ucrainenilor, în timpul discursului său de miercuri seară, să dea dovadă de solidaritate în aceste vremuri dificile și să fie alături unii de alții. El transmite că urmează un an dificil dar numai așa Ucraina poate ajunge să învingă.

„Indiferent de ceea ce se întâmplă şi de ceea ce gândiţi, susţineţi-vă unii pe alţii. Neapărat (...). Vom ajunge la victorie. Şi trebuie să o facem cu adevărat împreună”, a spus Zelenski.

Vă rog să vă faceţi timp pentru a le spune cuvinte frumoase celor apropiaţi. Chiar dacă nu sunt persoane apropiate vouă, ci doar altor ucraineni. Vă rog să găsiţi o ocazie şi un moment pentru a mulţumi pentru muncă, pentru a lăuda un efort sau altul, pentru grijă. Iar dacă o persoană se află într-o situaţie dificilă, într-un moment atât de dificil, rămâne singură şi, din anumite motive, nu are rude, vă rog să o întrebaţi dacă are nevoie de ajutor.

Sau pur şi simplu ajutaţi-o, fără măcar să o întrebaţi.Dacă ştiţi că o persoană îşi aşteaptă fiul sau fiica de la război, vă rog să fiţi atenţi: salutaţi, ascultaţi, ajutaţi.Îmbrăţişaţi-vă familia mai des. Spuneţi-le mai des prietenilor voştri cât de mult îi apreciaţi. Sprijiniţi-vă mai des colegii. Mulţumiţi-le mai des părinţilor voştri. Bucuraţi-vă cu copiii mai des.

Nu uitaţi să sunaţi atunci când rudele vă aşteaptă, chiar şi numai pentru a auzi un ce mai faci? Nu uitaţi să le scrieţi mesaje prietenilor şi cunoştinţelor măcar din când în când - nu trebuie să pierdeţi legătura acum. Şi nu uitaţi să mulţumiţi atunci când aţi fost ajutat”, a adăugat Volodimir Zelenski, potrivit news.ro .

UPDATE 21.45 Lavrov: Moscova își va atinge „cu răbdare” obiectivele din Ucraina

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-a declarat ''convins'' că Rusia îşi va atinge obiectivele din Ucraina cu "răbdare" şi "perseverenţă", în special recunoaşterea celor patru regiuni ucrainene a căror anexare o revendică Moscova, relatează AFP.

"Sunt convins că datorită perseverenţei noastre, răbdării şi determinării noastre ne vom apăra obiectivele nobile, vitale pentru poporul şi ţara noastră, rămânând totodată deschişi la un dialog echitabil şi acorduri pentru a asigura o securitate egală şi indivizibilă în Europa", a declarat Lavrov într-un interviu difuzat miercuri pe canalul de televiziune rus Pervîi Kanal.

El a reiterat că reluarea dialogului cu Kievul ar presupune recunoaşterea de către Ucraina a anexării de către Rusia a celor patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, precizând că Moscova va trebui "fireşte" să cucerească în întregime cele patru teritorii, care nu sunt controlate în prezent integral de armata rusă.

Aceste regiuni "trebuie eliberate de ameninţarea nazificării pe care au îndurat-o timp de mulţi ani", a insistat Lavrov.

"Nu-i grabă, aşa cum a spus preşedintele Vladimir Putin. Vrem să terminăm cât mai repede posibil acest război pe care Occidentul l-a pregătit şi declanşat împotriva noastră via Ucraina", a adăugat ministrul rus de externe în acelaşi interviu.

UPDATE 21.20 Zelenski: Reconstrucția Ucrainei va fi marele proiect al Europei

Preşedintele ucrainean a spus în fața Radei că reconstrucţia țării sale după războiul pornit împotriva ei de Rusia drept cel mai mare proiect economic al Europei, iar Ucraina este pe drumul victoriei.

După vizita pe care a efectuat-o în SUA, Volodimir Zelenski s-a adresat parlamentului ucrainean, precizând faptul că obiectivul armatei sale este restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, adică înfrângerea militară a Rusiei şi retragerea acesteia din toate teritoriile ucrainene, inclusiv din Crimeea, nu doar din Donbas. Detalii aici

UPDATE 20.12 Cum au pierdut rușii bătălia decisivă pentru Kiev: cascada de erori care a năruit planurile lui Putin

Cu șase zile înainte ca Vladimir Putin să ordone invazia Ucrainei, un grup restrâns de ofițeri de informații occidentali prezenta detaliile planului militar rusesc. Așezați la o masă discretă într-un restaurant anonim din Londra, relatau despre o strategie uimitoare: un blitzkrieg pentru a încercui Kievul și celelalte orașe mari ale Ucrainei, urmat de o operațiune de asasinat, condusă de serviciile secrete rusești FSB, pentru lichida conducerea Ucrainei.

Serviciile secrete occidentale nu aveau niciun dubiu asupra intențiilor Kremlinului. Dar mulți dintre soldații ruși care urmau să dea startul cel mai mare război din Europa de la Al Doilea Război Mondial încoace nu aveau o idee clară despre ceea ce urma să se întâmple. În săptămâna dinaintea invaziei, soldații ruși, care pe hârtie se aflau pentru exerciții în Khoyniki, Belarus, la 50 de kilometri la nord de Ucraina, își vindeau motorina și încercau să scape de plictiseală consumând alcool.

Continuarea aici

UPDATE 19.07 „Nu sunt trădător. Rusia este pe moarte”. Povestea rușilor care luptă de partea Ucrainei VIDEO

Un rus care luptă de partea Ucrainei în cadrul legiunii „Libertatea Rusiei" susține că „Rusia este pe moarte”, relatează The Moscow Times.

Numărul exact al persoanelor care s-au alăturat legiunii este strict confidențial, iar pozițiile lor nu sunt niciodată dezvăluite. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?